corona-virus.se – Ny webbplats

2020-03-02 @ 08:08

I dagarna har jag släppt en ny webbplats. Den ger information och statistik kring det nya coronaviruset.

https://corona-virus.se

Webbplatsen ger förhoppningsvis dig all information du behöver veta om det nya coronaviruset, men också andra virus som Sars och Mers. Här finns statistik-kurvan för fall i Sverige men också i världen. Det finns dödlighet automatiskt uträknat i procent och samma sak om man skulle slå ut det på hela den svenska populationen.

Kanske kan det se alarmerande ut, men nya virus som är upp till 30 gånger farligare än en vanlig säsongsinfluensa bör man inte ta lätt på. Vi har varken immunförsvar sedan tidigare mot liknande sjukdomar eller något vaccin. Stoppar vi inte viruset nu så har vi snart en pandemi i Sverige. Därför anser jag att det är bättre att sätta in extraordinära åtgärder tidigt.

Det går inte vara proaktiv i efterhand.

Kommentarer är avstängt.