Per Axbom @ Sökmotoroptimering behövs!

Per Axbom

Jag tycker också det är ett stort problem att webbyråer på fullt allvar väljer att bygga hela sajter i Flash. Det råder alltför stor kompetensbrist hos många webbutvecklare, men det handlar också om att de som är beställare/ägare av webbplatserna måste inskaffa mer kunskap om vad som är rätt och riktigt. I slutändan är det webbägaren som har ett ansvar gentemot sina kunder och företaget. I Flash-fallet kan man gå in och skapa parallella lösningar för att få en viss synlighet i sökmotorer, men det är inte för mig en snygg lösning.

Sedan är det krystat att vi rättar till en SEO-metod (cloaking, duplicated content) med en annan SEO-metod: att ta bort cloaking och duplicated content. Här har branschen en utmaning i att beskriva vad SEO är och vad det går ut på. Mer om det skrivs i andra inlägg som jag länkar till nedan.

Sedan kan man haka upp sig på rubriken ”Sökmotoroptimering är alltid fult”, vilket jag vet att många har gjort. Det jag främst ville belysa är att när Googles sökresultat tillåter sig att manipuleras med hyfsat enkla medel så tror jag att på längre sikt så riskerar vi att användarna förlorar förtroende för sökmotorn. Där har också webbägarna ett ansvar.

Jag tycker dock att du har flera viktiga poänger och allt som skrivs i detta ämne hjälper den stora massan att bättre förhålla sig till vad SEO bör handla om. Jag länkar förresten till alla artiklar i ämnet (även den här) från min blogg. Länkar i debatten om sökmotoroptimering.