Webbtjänster / onlineverktyg

Nu är Lånera lanserad. Det är en lånsida som i dagsläget mest inriktar sig på smslån. Byggd med Kirby WordPress i all ära men jag har mer och mer börjat tycka om Kirby CMS så den här webbplatsen är byggd med Kirby. Fördelar med att bygga i Kirby Ingen databas finns, allt lagras i textfiler […]

Nu är den släppt, Gratis SMSlån. Webbplatsen innehåller information och jämförelser mellan olika typer av mindre lån, exempelvis SMSlån, telefonlån och internetlån.

17

Ett API är ett sätt för programmerare att kunna använda andra tjänster för att skapa sin egen. Den här listan innehåller svenska API:er. Jag har säkert missat något så skriv gärna en kommentar på vad jag saknar. biljett.com API bloggy.se API booli.se API brottsplatskartan.se API cellsynt.com API (tipsat av frostkom.se) dayviews.com API (gamla bilddagboken.se) e-identitet.se […]

 • Kristoffer Nolgren
  2012-10-21 @ 11:33

  Zenconomy.se är ett bokföringssystem som också har ett komplett api!

 • Mikael Lindström
  2011-08-07 @ 13:12

  Bra sammanställning. Använder redan flera API från listan, men det fanns några nya som jag säkert kan implementera på mina siter.

  För sms så vill jag tipsa om:
  https://www.multimobil.se/group/guest/api
  (både skicka och ta [...]

 • admin
  2011-07-19 @ 07:09

  Ursäkta sent svar och tack för tipset! Jag lägger till den i listan.

2

Blekko, en ny sökmotor är här. Den använder ett nytt sätt att söka som de själva kallar för slash-tags.

 • Cyber
  2011-03-03 @ 15:31

  Verkar riktigt enkel!

 • Tommy
  2010-12-04 @ 01:40

  Väldigt nytänkande!

1

Allt om lösenord på internet

2010-07-21 @ 20:23

Generera ett säkert lösenord Vad är ett säkert lösenord? Här är några saker att tänka på: Olika lösenord bör användas för olika tjänster. Använd minst 8 tecken. Använd stora och små bokstäver, siffror och konstiga tecken. Använd inte tecken som formar ett ord. Använd inte siffror eller bokstäver som kan kopplas till dig som person, […]

 • Cyber
  2011-03-03 @ 17:12

  Användbara tjänster! har funderat på om det finns några liknande sidor som lagrar lösenorded dom generar och sedan använder dom för att hacka konton, skulle vara en ganska smart taktik. [...]

Icon Finder är en sökmotor där man snabbt finner vad man söker. De flesta ikonerna är gratis att använda.

Att driva trafik till sin webbplats är viktigt, speciellt om man driver affärsverksamhet. Här kommer därför en lista på annonsbytes-tjänster.

Att skriva reguljära uttryck är för många ganska svårt. Då kan det behövas verktyg som underlättar. Här kommer en lista.

6

Loopia vs. Binero

2010-03-15 @ 19:44

Jag har funderat ett tag på om Binero är ett bättre alternativ än Loopia. För att ta reda på svaret ställde jag några luriga frågor som jag inte kunde hitta på deras webbplatser, eller som behövde förtydligas.

 • admin
  2010-03-26 @ 19:45

  Jag har också mina domäner. Min blogg ligger nu på Binero under en testperiod. Är jag nöjd flyttar jag fler webbplatser dit.

 • Kim Lemon
  2010-03-25 @ 21:54

  Jag reggar domäner via Loopia (underlättar med prepaid när man har många domäner) och kör hosting hos Binero (Min MySQL-databas är sinnessjukt långsam hos Loopia).

 • admin
  2010-03-18 @ 07:52

  Jag vet inte vilken server jag låg på men Binero har felsökt och funnit att servern var felinställd. Istället för 5 processer per nod var den satt till 5 processer [...]

Om man bara ska testköra Javascript-kod kan det kännas onödigt att behöva skapa filer, mappar och den HTML-kod som krävs. Det finns snabbare sätt. Ett sätt är att kör JS Bin.