Icas vilseledande skyltar

2012-09-30 @ 18:50

Cred för bilderna går till Rosita Petersson som tagit dem med sin mobil.

Vilseledande skyltar 1

Titta på de två skyltarna nedan. De är näst intill identiska rent layout-mässigt. Det börjar med ”Hej vardag!”, fortsätter med rubrik, information, pris, ordinarie pris och en Maxi-logotyp.

Det här har jag lurat mig på flera gånger. Om man är uppmärksam så står det ”Rabatt/par” i liten röd text under priset. På långt avstånd ser man inte detta och man kan då inte skilja skyltarna åt. Jag tycker det är vilseledande att skylta på det här sättet. Vad tycker du?

Vilseledande skyltar 2

Här har jag ingen bild men tar upp problemet ändå. Vid frukten på Ica står skyltar om ett mycket billigt pris på vissa frukter. Väger man sedan varorna på fruktvågen får man ett helt annat och mycket dyrare pris. När jag på Maxi pratade om det med fästmön, var det en irriterad person som kom fram till mig och sa att det var ”Åt helvete”. Han var upprörd på riktigt över ”fusket”.

Vilseledande skyltar 3

Det finns fler exempel av den här typen på Ica. Inte så allvarligt men lite kul ändå. Gott att dricka Handdisk citrus…

 

Kommentarer är avstängt.