Mockingbird – Skapa layouter snabbt och enkelt

2010-11-01 @ 19:05

I Mockingbird kan man skapa layouter exakt så enkelt som jag länge velat ha det. Man drar ut kontroller på skärmen och sen är det klart. Går snabbare att skapa layouter än i exempelvis Photoshop. Observera att programmet är till för layouter (wireframes), inte för design. Positionera snabbt elementen på en webbplats.

Några fördelar med Mockingbird

  • Det finns många ”widgets” eller kontroller för i stort sätt varje element man kan tänka sig.
  • Den snappar / fastnar på jämna antal pixlar vilket gör det lättare att få mer konsekventa layouter.
  • Det går att ändra storlek på alla ”widgets”.
  • Det går att skapa flera olika sidor för varje projekt.
  • Så enkelt att ingen manual behövs.

Vet du något bättre verktyg för layouter / wireframes? Mockingbird är när detta skrivs gratis så länge som det befinner sig i beta-stadiet men kommer snart att kosta en liten peng. Vet du något som är lika bra men gratis?

Kommentarer är avstängt.