Loopia vs. Binero

2010-03-15 @ 19:44

Uppdaterad: 2010-03-19

Binero har ändrat en felinställd server, så nu får vi hoppas att servern går snabbt igen.

Jag har funderat ett tag på om Binero är ett bättre alternativ än Loopia. För att ta reda på svaret ställde jag några luriga frågor som jag inte kunde hitta på deras webbplatser, eller som behövde förtydligas.

Loopia – 13 911 kr per år!?

 • Jens - Hej! På Binero betalar man ingenting extra för extra databaser. Jag har därför en fråga till er angående databaser. Om jag har företagspaketet och 35 domäner. För varje domän vill jag ha en egen MySQL-databas. Vad skulle enbart databaserna kosta mig extra per år?
 • Loopia - Hej Jens, Tack för ditt meddelande. Om du vill använda 35 stycken extra databaser så blir kostnaden 369 kr * 35 = 12915 kr (inklusive moms) per år.

996 + 12 915 = 13 911 kr per år

Binero – 828 kr per år

 • Jens - På Loopia har jag några cron jobs som körs varje natt. Finns den möjligheten på Binero. I så fall finns det några begränsningar när det gäller antal?
 • Binero - I dagsläget så kan man inte lägga upp cronjobb via kontrollpanelen, detta kommer inom några veckor som högst. Men är det så att du behöver ha dessa upplagda direkt så hör av dig sedan med URL och hur ofta dom skall köras så lägger vi in dom åt dig tillsvidare.
 • Jens - På Loopia finns även en mycket smidig lösning för återställning av backup. Man kan där via FTP gå till en backupmapp för den dag man önskar. Det gör att man slipper kontakta supporten och kan själv rädda sina data. Finns den möjligheten på Binero?
 • Binero - Vi kör samma typ av system som Loopia vad gäller backup biten där.
 • Jens - På sidan http://www.binero.se/webbhotell står det att det ingår obegränsat antal MySQL-databaser. På sidan http://www.binero.se/webbhotell/extratjanster står det att de kostar 9 kr per styck.Varför vill man köpa till extra MySQL-databaser om det ingår ett oändligt antal?
 • Binero - Det är mest för befintliga kunder som inte har tillgång till dom nya paketen ännu, utan deras avtal ändras i samband med att dom migreras senare mot sommaren.

828 kr per år

Slutord

Loopia är enligt den här uträkningen ca 17 gånger dyrare. På nästan alla punkter om man jämför specifikationerna är Binero bättre.

Dessvärre har jag upplevt att Binero är skakigt. Servern verkar vara snabb… när den fungerar. Jag hoppas att problemet försvinner, annars får det bli Loopia igen, eller kanske Oderland. Sista ordet är därmed inte sagt.

RSS-feed för kommentarer

6 svar till “Loopia vs. Binero”

 • Johan / City Network »
  2010-03-16 @ 4:13

  Intressant att inte Loopia ger någon rabatt där. En sak är att ha ett pris – en annan när det blir volym och vad det bör göra på ett pris.

  Som du säger – stabiliteten kommer alltid först – därefter funktioner.

  Intressant!

  Svara
  • admin »
   2010-03-16 @ 10:08

   Ja, stabilitet är prio1. Ser att ni också har webbhotell. Har faktiskt aldrig hört talas om er tidigare. Snygg webbplats också, även om ni genererar rubrikerna som bilder, aja baja. Kör @font-face istället så kan ni använda vilka typsnitt ni vill utan bilder.

   Svara
 • Eric Wallander »
  2010-03-18 @ 1:49

  Vilken server låg du på Binero? För att det fanns (eller finns) vissa servrar hos dem som var lite berömda för att ställa till med problem. Den som jag ligger på (eller kanske snarare låg på) är Laban som faktiskt inte ställt till med mycket strul. Binerodrift.se kan bekräfta det (vilket är en sida som bygger på Pingdom).

  Dock om du blir ny kund så kommer du hamna på det nya systemet som än så länge är mycket stabilt. Dock är det vi inte mer än 70 kunder på den så att det återstår att se om den pallar trycket.

  Svara
  • admin »
   2010-03-18 @ 7:52

   Jag vet inte vilken server jag låg på men Binero har felsökt och funnit att servern var felinställd. Istället för 5 processer per nod var den satt till 5 processer på hela klustret.

   Jag är inte insatt i en servers kluster och noder men servern känns stabil so far. Uppdaterar mitt inlägg om lyckan håller i sig.

   Svara
 • Kim Lemon »
  2010-03-25 @ 21:54

  Jag reggar domäner via Loopia (underlättar med prepaid när man har många domäner) och kör hosting hos Binero (Min MySQL-databas är sinnessjukt långsam hos Loopia).

  Svara
  • admin »
   2010-03-26 @ 19:45

   Jag har också mina domäner. Min blogg ligger nu på Binero under en testperiod. Är jag nöjd flyttar jag fler webbplatser dit.

   Svara

Lämna en kommentar