Skapa kollage enkelt med Shape Collage

2010-02-07 @ 18:06

Om man exempelvis har en familjeblogg och vill publicera mycket bilder kan det vara trevligt att lägga in bilderna i ett kollage. Det går att göra i Photoshop men det tar mycket tid om man ska göra kollage av bilderna varje gång.

Shape Collage

Jag har hittat ett program som gratis och automatiskt skapar kollage. Det finns många inställningar, bland annat att man kan få kollagebilderna att följa en ”shape” (svartvit figur). Det fungerar bäst om man har ett par hundra bilder. För att göra det hela tydligare finns ett youtube-klipp här nedan.

Nackdelar

Det finns några nackdelar som kan vara bra att känna till. Programmet är gratis, men då finns inte möjligheten att spara kollaget som PSD. Att ha kollaget i PSD-format kan vara en fördel om man i efterhand behöver flytta om bilderna. En annan nackdel är att kollagen får en vattenstämpel. Det går att kringgå om man ser till att en bild inte placerar sig just över nedre vänstra hörnet.

Att köpa PRO-versionen kostar bara någon hundralapp så använder man Shape Collage mycket kan det vara väl värt pengarna.

Kommentarer är avstängt.