VideoPad – Editera film gratis

2009-12-14 @ 19:07

Introduktion

För en tid sedan frågade jag rakt ut på Facebook om någon kände till ett program för att editera DVD-film med. Ingen kunde ge mig ett tillräckligt bra svar. Hur svårt ska det vara att hitta ett gratis program för att klippa och klistra med film?

Detta var / är mina krav:

 • Klipp bort filmdata
 • Lägg till filmdata från annan fil
 • Ladda in film från många olika format
 • Spara ner som AVI
 • Möjlighet att ändra volymen på ljudet med nivåer

Det tog mig dagar att hitta det jag sökte men jag fann det tillslut. Svaret heter Videopad.

VideoPad – Klarar nästan allt man kan önska

Det man inte kan göra i VideoPad är att ändra volymen på ljudet på det sätt jag önskade. Istället kan man använda WavePad för efterbearbetning av ljudet.  WavePad är också gratis.

VideoPad

Om man vill ha PRO-versionen av VideoPad kostar det lite grann, men det finns inga begränsningar i gratis / testversionen och ingen prövotid. Behöver du en enkel gratis video-editor för att klippa och klistra film rekommenderar jag starkt VideoPad.

RSS-feed för kommentarer

2 svar till “VideoPad – Editera film gratis”

 • Jeppe
  2010-01-10 @ 23:08

  tja, går det och lägga till tex. blixtrar en massa häftiga effekter osv ? =)

 • Video Peter »
  2011-07-01 @ 15:28

  Halloj, vet du även om man kan spara ner som olika format?