Hittade ett halvt sovande fyllo i tvättstugan

2009-10-27 @ 16:50

Det jag skriver om nu hände för ett antal år sedan när jag bodde på Midgård i Västervik.

Jag skulle tvätta tidigt på morgonen

Då jag är en morgon-människa hade jag alltid mina tvättider mellan kl 7-10. På det sättet förlorade jag heller inte så mycket tid av dagen.

Den här dagen var det något som inte riktigt stämde. När jag gått in i tvättstugan hörde jag konstiga ljud följt av en röst som sa ”För helvete!”. Jag var helt säker på att ljuden och rösten kom utifrån, då tvättstugan var till synes tom.

Det fanns någon mer i tvättstugan

Jag hade fel. Nu hördes ett hostande samt ett mumlande och nu började jag fundera över om det fanns någon mer i tvättstugan. Plötsligt upptäcker jag ett fyllo i medelåldern inklämd mellan två av maskinerna. Han fick syn på mig i samma stund som jag fick syn på honom och han blev lika paff som jag. Sedan tog en klunk av sin flaska som han hade med sig och fortsatte mumla.

Kombinerade fyllan med ett tvättpass

Han såg inte ut att vara snäll, så min målsättning var att ta mig därifrån så snart som möjligt. Under tiden jag la in tvätten i maskinen började han mumlande dra sin historia om hur han kom dit. Vad jag förstår så hade han festat på rejält dagen innan och fått för sig att kombinera fyllan med ett tvättpass. Han ska sedan ha somnat i tvättstugan någon gång under sitt tvättpass. När han sedan vaknade lyckades han inte ta sig därifrån, utan slocknade i tvättstugan och vaknade inte innan jag öppnade dörren morgonen efter.

Vad säger man om sånt här, är det tragiskt eller är det komiskt?

Kommentarer är avstängt.