Kalmarhem gör nyexaminerade studenter bostadslösa?

2009-08-13 @ 16:27

Kalmars antagligen största bostadsbolag är Kalmarhem.

De har två regler som säger följande:

  • För att få bo i en studentlägenhet krävs att man studerar.
  • För att få en ny lägenhet inom Kalmarhem måste man ha bott i den föregående lägenheten i minst 2 år.

Till synes inga konstigheter med det. Det blir dock problem om man haft studentboende en kortare period och tvingas flytta ut när studietiden är avslutad, eftersom man inte bott i studentlägenheten i mer än 2 år. Då har man av Kalmarhem ingen möjlighet att få en ny lägenhet.

Vän drabbad

Jag har en vän som varit tvungen att byta bostadsbolag på grund av detta. Han har bott i en studentlägenhet med sin tjej i mindre än 2 år eftersom båda blivit examinerade tidigare. Eftersom de dessutom inte längre studerade var de tvungna att flytta ut och gavs ingen möjlighet att få en ny lägenhet inom Kalmarhem.

Lyckligtvis har de fått en ny lägenhet inom ett annat bolag. Kanske borde Kalmarhem se över sina regler i det här fallet? Annars förlorar de ju kunder på detta.

Kommentarer är avstängt.