Festivaltips

2009-08-07 @ 21:07

Introduktion

Här kommer lite tips på saker jag upptäckt genom åren. Artikeln kommer fyllas på allteftersom jag kommer på nya festivalrelaterade tips. Har ni några egna tips?

Hur man kommer långt fram utan armbågar

Vid flera tillfällen har jag funderat över hur folk är funtade när det gäller att ta sig fram till en scen. Jag har därför gjort en modell där de röda pilarna visar olämpliga vägar att ta sig till scenen. Gröna pilar visar enklare sätt.

Scenen

Varför så många väljer de röda pilarna kan jag inte förstå. Igår gick vi runt och bakom scenen (de gröna pilarna) och vi hamnade nästan längst fram direkt utan att behöva knuffas. Detta trots att det var packat med tusentals människor. Det är inte alltid möjligt att komma bakom scenen och går det inte kan man följa kanten och sedan gå in mot mitten.

Varför man inte ska ta kort för långt från scenen

Att stå och titta på någon som uppträder kan fungera bra även på avstånd. Det är tyvärr inte lika säkert att upplevelsen blir lika bra på kort. För att visa på detta har jag med flit tagit ett kort långt från scenen med Lasse Berghagen. Hur mycket syns han på den här bilden?

Långt från scenen

Såklart kan man zooma in men det blir sällan så bra som om man står nära scenen. Tipset är alltså att stå så nära scenen som möjligt för att få bra bilder.

Kommentarer är avstängt.