MediaAnalys Newsroom släppt!

2009-05-01 @ 12:25

MediaAnalys + sociala medier = SANT

Vad är sociala medier?

Envägskommunikation

mediaanalys_newsroom

En vanlig webbplats innehåller oftast statiska sidor. Det är ett sätt för företaget att presentera sig själva i text, bild eller film. Det blir en envägskommunikation från företaget till användaren.

Tvåvägskommunikation

Om användaren har möjligheten att kontakta företaget, exempelvis via mail och företaget svarar blir det en tvåvägskommunikation mellan företaget och användaren.

Flervägskommunikation

Sociala medier innebär möjligheter till flervägskommunikation. Den kommunikationen sker dels mellan företaget och användaren men också mellan användaren och andra användare.

Väver man sedan in molntjänster som Twitter och Flickr, så finns kommunikationsmöjligheter även utanför själva webbplatsen.

MediaAnalys Newsroom och sociala medier

MediaAnalys är som vanligt inte sena att följa med i utvecklingen och har därför släppt ett så kallat ”newsroom”. Det ger en möjlighet att kunna föra en dialog, en direktkontakt mellan skribenter och användare, men också mellan användare och andra användare.

En målsättning vi har är att kunna släppa i snitt minst en artikel varje dag, så att det hela tiden finns någonting att läsa och tycka till om.

Sociala medier befinner sig i en hajp just nu, så det känns som ett perfekt tillfälle att skapa den här typen av tjänst.

MediaAnalys använder molnet

IDG kan man hitta en mängd artiklar om molnet (cloud computing), vilket har skapat en liten hajp, men vad är det för något?

Vad är molnet (cloud computing)?

Molnet är när man använder sig av en webbapplikation på nätet istället för att köra allt lokalt. Några vanliga exempel på molntjänster är Youtube, Flickr, Picasa, Twitter, Gmail  och Deviantart.

Molnet används i MediaAnalys Newsroom för mikroblogginlägg som hämtas från Twitter och bilder som hämtas från Flickr. Vem vet, kanske kommer det fler kopplingar till molnet framöver?

Slutord

Jag är mycket  stolt över att ha fått äran att rent tekniskt bygga upp MediaAnalys Newsroom. Det var ett intressant projekt med några nya utmaningar. Ett stort tack till alla er inblandade, speciellt Elin och Henrik som gjort detta möjligt!

Saknar du någonting i artikeln? Skriv så kikar jag på det.

Andra artiklar om molnet från IDG:

RSS-feed för kommentarer

2 svar till “MediaAnalys Newsroom släppt!”

 • Anton »
  2009-07-03 @ 22:09

  den här kommentaren har egentligen inget med inlägget att göra, men jag kollade runt lite på deviantart, och du är en sjuhelsikes fotograf!
  kolla gärna in bloggen (kategorin ”foto”)
  anton

  • jens
   2009-07-03 @ 22:18

   Fotograferingen i sig är inte så speciell. Det är efterarbetet jag gör med bilderna som gör dem lite mer magiska. Såg dina foton, vissa riktigt bra.