71 207 unika webbläsare?

2008-11-11 @ 20:12

Min fästmö blev ganska förvirrad när hon högt läste upp en artikeln för mig på Barometern idag. På grund av förvirringen var hon tvungen att läsa meningen igen. Även jag själv reagerade på deras ordval även om det kan ses som grammatiskt riktigt.

Vad är en webbläsare?

För mig och de flesta andra som har hyfsad datorvana är en webbläsare någonting som visar webbsidor på internet. De mer kända webbläsare som finns är bland annat Internet Exploder, Firefox, Safari, Netscape, Opera, Chrome. Enligt Barometerns ingress finns det tydligen ytterligare 71 201 stycken.

Mer information om vad en webbläsare är finns på Wikipedia.

Här nedan är artikeln vi reagerade över:

Alternativ till formulering

Lämpligare sätt att skriva samma sak hade kunnat vara att istället använda ”unika besök”. Artikeln finns även på ”Nytt rekord för Barometern.se”.

RSS-feed för kommentarer

2 svar till “71 207 unika webbläsare?”

 • Hasse G
  2009-03-25 @ 16:36

  Poängen är att det inte är ”unika besök” utan ”unika besök av en specifik webbläsare”. En användare kan gå till sajten med 3 olika webbläsare, och blir då tre ”unika besök”, samt gå till sajten från jobbet och blir då ytterligare en ”unik besökare”, alltså 4 unika besökare är egentligen 1 unik besökare.

  Nu räknar man alltså unika webbläsare för att det är mer korrekt än unika besökare. Man kan också använda termen sidvisningar. Googla på webbstatistik.

  • jens
   2009-03-25 @ 18:29

   Tror du det? Jag är skeptisk.