Kim försörjer sig på passiv inkomst

2008-10-26 @ 20:05

För många är det en dröm att kunna försörja sig själv utan att vara beroende av en arbetsgivare. För många är det också en dröm att kunna försörja sig genom att arbeta med det man brinner för och enbart arbeta när man har lust.

Kim Lemon är en vän till mig som har erfarenheter med att på heltid försörja sig på passiv inkomst. Hans företag heter Lemon Forever och på webbplatsen möts man av slogan ”Kreativitet och frihet” samt ”Nyckeln till frihet och ett gott liv”. Jag är imponerad över det arbetssätt som han har lyckats med och har därför skrivit ihop en liten intervju.

 1. Hur kom du på idén med att kunna försörja dig på passiva inkomster?
  Jag blev inspirerad av folk i min närhet, men även av berättelser på nätet om passiva inkomsttagare. Det verkade vara ett kreativt och stressfritt leverne som innebar en stor frihet.
 2. Vad innebär en ”passiv inkomst” för dig?
  Att skapa något som kräver minimalt underhållsarbete och på bästa möjliga sätt sköter sig självt i framtiden. Kort och gott skapa något EN gång och sedan löpande få betalt för det om och om igen.
 3. Hur tjänar du pengar?
  Jag bygger reklamfinansierade webbplatser dit jag driver målgruppsinriktad trafik. För mig är det viktigt att webbplatsen ger ett mervärde och på något sätt gör livet bättre för besökaren. Eftersom jag jobbar mot annons- och affiliateprogram har jag inga direkta kunder, utan bygger sajter för mig själv i egen takt.
 4. Hur mycket tjänar du i månaden?
  Jag klarar mig.
 5. Hur många domäner äger du?
  Siffran ökar i rask takt. Jag försöker dock hålla nere antalet och istället lägga fokus på ett fåtal domäner.
 6. Går alla webbprojekt lika bra eller är det några få som du får inkomsten från?
  Några få sajter går betydligt bättre än de andra. Det är de framgångsrika sajterna som jag nu kommer satsa på framöver.
 7. Har du något att säga till andra som vill gå i dina fotspår?
  Det är viktigt att brinna för det man gör, jobba stenhårt och aldrig ge upp.

Jag känner Kim sedan tidigare då vi arbetade tillsammans på MediaAnalys teknikavdelning. Med det så önskar jag Kim all lycka till med arbetet i fortsättningen!

Läs även:

Kommentarer är avstängt.