Google hälsar på MediaAnalys

2008-10-17 @ 20:02

Google hade idag en föreläsning för ca 130 personer från olika företag här i Kalmar. Efter föreläsningen kom de till oss på MediaAnalys och berättade om sig själva och svarade på frågor som vi funderat över.

Vid klockan 10 på förmiddagen var alltså två personer från Google hos oss för att berätta om sina tjänster, framtiden, arbetssätt samt berätta om sig själva och varför de arbetar på Google. Samtidigt fick de se lite av den värld vi arbetar i. De började med att gå en rundvandring för att få se våra olika avdelningar och eftersom MediaAnalys har vuxit så mycket det senaste året finns det en del att visa.

Något som pratades mycket om var den lyx som finns för arbetarna på Google, men självklart är det frihet under ansvar som gäller och de har tydliga mål de måste klara innan de kan ”leka”. 20% av arbetstiden för en Google-arbetare är avsatt för egna projekt för att väcka nya idéer. Många av idéerna leder inte till något, medan andra idéer går riktigt bra.

Självklart är det en ära för oss att fått besök av Google eftersom vi arbetar så pass mycket med Googles tjänster.

De två herrarna till höger är från Google. Den tredje personen är jag. Resten av MediaAnalys personal står på samma ställe som kameramannen.

Mer information hittas på Barometern i artikeln ”Google lockade storpublik”.

Kommentarer är avstängt.