Google Chrome – Med statistik för nördar

2008-09-03 @ 19:55

Google har nu gjort det som ryktet sa för länge sedan, skapat en egen webbläsare. Jag ser det som ett direkt hot mot Firefox även om Google säger sig fortsätta bidra med pengar till Mozilla. Om Google Chrome (Googles webbläsare) kommer bli populärare än Firefox tvivlar jag på att Google vill fortsätta bidra till Firefox utveckling. Det återstår att se.

Google Chrome

Jag har givetvis testat webbläsaren Google Chrome. Jag måste ändå säga att jag är smått imponerad av vad jag sett. Jag har aldrig tyckt att Google haft någon imponerande design, men utseendet i Chrome är imponerande. De verkar ha satsat hårt på att dölja allt som inte behövs. Det uppskattas samtidigt som jag kan sakna vissa knappar.

Resultatet verkar vara det bästa från Safari, Firefox, Opera och Internet Explorer 8 i en och samma webbläsare. Självklart är webbläsaren fortfarande bitvis tunn i jämförelse med konkurrenterna. Jag tror på Google, även när det gäller att skapa en väl fungerande webbläsare.

Statistik för nördar

Går man in i ”utvecklare->aktivitetshanteraren” får man upp de aktiviteter som är startade och även möjlighet att avsluta dessa, likt Windows. En kul grej är att det finns ett val som heter ”Statisik för nördar”. Skulle jag ha skrivit texten hade jag nog döpt den till ”Statistik för avancerade användare” eller dylikt, men lite humor skadar inte.

Chrome Statistik

Relaterade länkar

Kommentarer är avstängt.