Pollenrapport TV4 – bra för allergiker

2008-05-05 @ 17:17

Över 1 miljon svenskar lider av pollenbesvär och TV4 har därför lanserat en tjänst som visar de olika uppmätta halterna.

pollenrapport.com – Bäst i test

Den bästa tjänsten för att se hur mycket pollen det finns ute i luften tycker jag är pollenrapport.com, en tjänst som har funnits sedan år 2006. Man får en karta med färg beroende på hur mycket pollen som är beräknat att komma de närmaste dagarna och man kan enkelt växla mellan de olika pollenarterna.

Pollenprognosen TV4

En alternativ webbplats för att hålla koll på pollenhalterna är pollenprognosen i TV4. Det är en flash-lösning och visar informationen på ett lite annorlunda sätt än pollenrapport.com, vilket kan vara fördelaktigt i vissa lägen.

Allmänna tips för att undvika pollen

 • Undvik att vistas utomhus
 • Tvätta kläder och sängkläder ofta
 • Duscha på kvällen, speciellt håret
 • Duscha av husdjuren ofta
 • Vädra inte, eller vädra vid spöregn
 • Ta pollenpiller, nässpray och ögondroppar (alternativt vaccin)

Kestine – Bästa pollenpillret?

Jag har testat en hel del olika pollenpiller under åren. Teldanex var det första jag testade och det fungerade inte alls. Jag gick därför över till Clarityn som har Loratadin som verksamt ämne. Det fungerade lite grann men gav inte den effekt jag skulle behövt. Inte heller Versal fungerade något vidare och det beror säkert på att även det har Loratadin som verksamt ämne.

Zyrlex, som fick bli det fjärde testade preparat, gav betydligt bättre effekt än de tidigare pollenpillren jag testat och det innehåller Cetirizin som verksamt ämne. Dessvärre fungerade det inte fullt ut på de värsta pollentopparna och det gav mig trötthet och irritation på köpet.

Kestine är ett nyare och betydligt bättre pollenpiller. Det ger mig inte samma trötthet som Zyrlex och man får dessutom ta två piller vid svåra besvär. Det fungerar bra, tar bort det mesta av mina pollenbesvär och jag använder det än idag. Verksamt ämne är Ebastin.

RSS-feed för kommentarer

Ett svar till “Pollenrapport TV4 – bra för allergiker”

 • Susan
  2012-04-25 @ 21:07

  Aerius är fortfarande oslagbart mot allergi. synd att inte fler blir tipsade om Aerius!!