12 000 besök, nytt besöksrekord!

2008-05-01 @ 17:14

I aprill månad slog jag mitt rekord i antalet unika besökare. Det blev över 12 000 besök och eftersom min blogg ännu inte fyllt 1 år tycker jag det är en mycket bra utveckling. Den 21 juli fyller jenst.se 1 år och det är några månader kvar tills dess. Det är inte en slump att besökarantalet är så högt den här månaden.

Framtidsoptimering

Att blogga om saker som ännu inte har inträffat har visat sig fungera bra. Eftersom sökmotorerna har tid som en parameter vid värdering av vart man hamnar i listan så har det gett en hel del besök. Att optimera för sökfrasen ”talang 2008? redan år 2007 var mycket lyckat. På endast sökfrasen ”talang 2008? har jag haft toppar på över 400 besök per dag.

Skapande för andra gynnar sig själv

Att skapa saker som andra kan ha nytta av kanske är det lättaste sättet att få besök, men också det mest tidskrävande. Jag har tillverkat ett antal WordPress-plugins som har spridit sig bra, främst genom att bloggare som tyckt om mitt arbete har skrivit om mina plugins i sina egna bloggar. Det har gett toppar i statistiken på över 1100 besök. Något man upptäcker på vägen är hur kul det är att glädja andra.

Mycket innehåll ger bra spridning

För varje månad som går byggs min blogg ständigt ut med nya inlägg. Ju fler inlägg som skapas desto större är chansen att innehåller rimmar bra med det någon sökt på. Eftersom jag använder Google Analytics ser jag vad folk sökt på och det är en hel del märkliga kombinationer.

Talang-bloggen slår också rekord

Fästmön Rosse har sedan en tid tillbaks skött om bloggen Talang 2008 och den här månaden har också den slagit rekord i antal besök (över 15 000 besök). Det är inte en slump utan något vi räknat med, eftersom Talang 2008 just dragit igång. Talangsidan och jenst.se har i flera veckor lyckats ligga före TV4 på grund av sökmotoroptimeringen. Högst mätta resultat på talang-bloggen ligger på över 1400 besök.

Jag vill därför tacka alla som bidragit till besöksrekorden förra månaden!

Kommentarer är avstängt.