Gravatar – Avatar med WordPress 2,5

2008-04-06 @ 17:04

WordPress 2,5 har nu äntligen inbyggt stöd för Gravatar. En gravatar är en personlig bild som används till bland annat bloggar. Kommenterar du sedan en blogg visas den bild du tidigare laddat upp till Gravantar. Att den kan veta vilken personliga bild som är du beror på att den kopplar ihop e-postadressen med dig. Du behöver alltså inte ladda upp en ny bild i varje blogg du besöker.

Gravatar – Din globala avatar

Namnet Gravatar kommer med ganska stor säkerhet av avatar som är en digital version av sig själv, oftast i form av en personlig bild. Gravatar är en webbtjänst där man kan ladda upp sin avatar (personliga bild). Fördelen med det är att man aldrig behöver ladda upp en ny bild till varje blogg man skriver i eftersom bloggen själv letar upp den personliga bilden från Gravatar genom den e-postadress man skrivit in.

WordPress 2,5 med inbyggt stöd för Gravatar

WordPress, som är världens största bloggsystem för egen-hostade bloggar får nu äntligen möjligheten att visa Gravatarer i bloggen utan att behöva använda plugins eller koda ihop en egen lösning. Det känns som ett naturligt steg då många WordPress-bloggar redan sedan tidigare använt sig av Gravatar, bland annat min egen blogg.

Skaffa Gravatar om du kommenterar bloggar

Även om du inte äger en egen blogg så kan det vara bra att skapa en ett konto på Gravatar, speciellt om du ofta kommenterar blogginlägg som andra har skrivit. Det gör din kommentar både mer seriös och lite mer levande. Eftersom allt sköter sig självt och hämtas beroende på din mailadress blir det inget extrajobb när kontot väl är skapat.

RSS-feed för kommentarer

2 svar till “Gravatar – Avatar med WordPress 2,5”

 • Kaksimas »
  2009-03-25 @ 16:53

  Gravatar, riktigt bra funktion.

  Svara
  • jens
   2009-03-25 @ 18:32

   Jepp. Tjänsten var ganska seg i början men sista tiden har jag inte haft några som helst problem med den.

   Svara

Lämna en kommentar