Blogga i framtiden, med WordPress

2008-03-31 @ 16:56

Ibland har man mycket att skriva om, ibland väldigt lite. För att få ett jämnt flöde av blogg-poster kan man schema-lägga dem i framtida datum. Detta inlägg är t ex skrivet idag den 24 mars, alltså inte den 31 mars då den automatiskt publicerades. Sätts ett framtida datum på en post i WordPress kommer den inte att publiceras före det datum som är satt.

Fördelar

En fördel med att publicera inlägg i framtiden är att de som följer bloggen inte lika lätt missar något. Lämpligtvis placerar man kanske ett inlägg per dag, eller dylikt. En annan fördel är att man som skribent hinner läsa igenom inläggen innan de blivit publicerade. Det går givetvis också att spara som Draft eller Utkast men det känns mer osäkert och det är då lite lättare att klicka fel.

Hur man sätter framtida datum på poster

Det ser lite olika ut i WordPress 2,3 i jämförelse med WordPress 2,5 men det fungerar nästan lika dant. Det man får kontrollera är så att checkboxen ”Edit timestamp” är ibockad i version 2,3. Sedan är det bara att sätta ett valfritt datum när man önskar att inlägget ska publiceras. Som jag nämnt tidigare så kan man här även välja datum i framtiden. Då hålls inlägget privat fram tills dess och visas först när datumet och tiden stämmer med verkligheten.

När pingas inläggen?

Jag har läst att man kan bli blockad från ping-centraler om man publicerar för mycket på samma gång. Tidigare har det varit problem när man postar många inlägg samtidigt till framtida datum, eftersom alla inläggen pingats iväg inom en kort tid. Det verkar enligt MaxBlogPress vara fixat sedan version 2.1 . För övrigt vet jag inte när pingcentralerna får sin information från WordPress, ifall ett inlägg är postat till ett framtida datum. Om du vet kan du ju alltid lämna en kommentar.

Kommentarer är avstängt.