IE8 följer standarden!

2007-12-31 @ 13:13

Om du inte utvecklar för webben så kan du sluta läsa nu. I annat fall har jag en riktigt trevlig nyhet att dela med mig av.

En av de största irritationerna vid utvecklandet av webbplatser är att webbläsarna inte läser koden lika. Safari, Opera och Firefox brukar alla klara uppgiften väl men Internet Explorer har länge plågat oss webbutvecklare. Det beror bland annat på att boxmodellen inte tolkas enligt de standarder som finns uppsatta i IE.

Internet Explorer 8 klarar ACID2-testet

ACID2-testet är ingen standard men är ett test för att kunna se hur pass väl en webbläsare klarar att följa de standarder som finns. Prova din webbläsare!

Första länken går till testet, den andra till hur resultatet helst ska se ut. Jag har provat testet i Internet Explorer 6 och det var en total katastrof. Nästan lika stor katastrof var det i Internet Explorer 7.

Firefox 3, Safari 3 och Opera 9 klarar däremot testet utan fel. Enligt IEBlog ska alltså Microsoft slitit det senaste året med att få Internet Explorer 8 att klara testet. Efter mycket lång väntan verkar det äntligen som att Microsoft förstår vad vi webbutvecklare vill ha. Internet Explorer 8 väntas släppas som beta-version under första halvan av nästa år.

RSS-feed för kommentarer

Ett svar till “IE8 följer standarden!”