Magisk magnetisk mus – "Magic Magnetism"

2007-10-28 @ 22:34

Trött på att byta batterier i din trådlösa mus? Trött på möss med sladd? Hur ska man kunna få ström i en trådlös mus utan batterier? Jag har köpt en mus som inte behöver batterier och inte heller behöver någon sladd. Hur kan detta vara möjligt?

Musen får sin ström genom musmattan och för att undvika att användaren får stötar sköts detta genom magnetism. Vad jag vet är magnetism helt ofarligt om inga nya rön om detta uppkommit.

Givetvis är musen modern och musmattan har USB-anslutning, bara att koppla in så fungerar den. För att vara övertydliga för den som är osäker finns lampor om musmattan är påslagen samt om musen rör sig.

Man kanske kan fråga sig vad den egentliga skillnaden är mellan att ha sladd från musen jämfört att ha sladden från musmattan. Det gör stor skillnad. Så länge som sladden varit fast i musen påverkar den på ett negativt sätt alla rörelser som musen gör. Nu är den istället fri från sådan påverkan. Musmattan behöver man inte lika ofta flytta på.

För dig som vill slippa sladd men även batterier rekommenderar jag starkt en mus med ”Magic Magnetism” som det själva kallar det.

Läs mer på A4tech

Kommentarer är avstängt.