Facebook äger dina bilder, filmer och kontaktuppgifter?

2007-10-25 @ 22:30

Använder du Facebook? Enligt Metro har ca 400 000 personer ett konto på Facebook i Sverige. Jag är en av dem. Hur många av de som registrerat sig har läst hela avtalet? Jag är en av alla dem som accepterat avtalet utan att läsa vad som står. Det är 13 sidor långt. Enligt nya uppgifter äger de samtliga uppgifter som skickas in, även bilder och filmer.

Kan detta verkligen stämma? Den mest informativa artikel jag hittat om detta är ”Metro – Facebook äger dig”.

Är det så att en fotograf som är ovetande om avtalet skickar upp alla sina foton, i samma stund av med rättigheterna till bilderna? Vad händer om man avregistrerar sig? Får man då tillbaka sina rättigheter om informationen tas bort? Jag har själv inte forskat i saken men det finns en del intressanta kommentarer till Metro-artikeln ovan.

Kan det verkligen vara möjligt? Jag har mycket svårt att tro att det ens skulle vara giltigt att sätta ihop ett sådant avtal. Det är ändå en mängd tidningar som publicerat detta idag.

Läs även på ”DN – Facebook äger uppgifter om användare”.

Kommentarer är avstängt.