Filmbranschens nya taktik

2007-09-01 @ 21:05

Filmbranschen har under en tid med många olika metoder försökt stoppa piratkopieringen. De flesta metoder filmbranschen använt sig av har fått utstå hård kritik, då det handlat om anmälningar till höger och vänster, insamling av IP-nummer och hot av olika slag.

Motarbete skapar ovilja

Enligt mig är dessa metoder inte kreativa lösningar på problemet de har med att få in intäkter. Det kan istället skapa en ovilja att betala för de filmer man köper, just för att man känner sig motarbetad av filmbranschen.

Filmbranschens nya taktik

Jag tillhör den skaran som gärna köper de filmer jag tycker om, delvis för att jag vill sponsra för framtida filmtillverkning. Nu har filmbranschen kommit med en ny taktik som jag tycker de borde börjat med redan för länge sedan. Jag beställde en filmen Hollowman 2 och fann där ett brev.

Brevets innehåll

Hej Medmänniska
Du är intelligent och det är sexigt!
Visste du att en tredjedel av pengarna
du lägger på film går raka spåret in i
nya filmprojekt.
När jag var liten blev jag mycket inspirerad
av film och teater. Dom miljörer som byggts
var så verkliga men alldeles på låtsas. Jag blev
fylld av fantasi. Jag ville vara i den där
låtsasvärlden och arbeta. Nu är jag det
och det är väldigt kul.
Det vore sorgligt om branschen inte fick
betalt för den kreativa verksamhet
som berörs för att skapa film. Det skulle
inte bli några filmer till slut.
Tack för att du är med och sponsrar
istället för att ladda ner olagligt
på nätet.

Vänliga hälsningar
Cecilia Frode och
Vi som jobbar med film
”.

Jag tycker det är ett ödmjukt och ärligt sätt att informera om problematiken med deras förlust av intäkter, men framför allt hur stor del som går direkt in i nya filmprojekt.

RSS-feed för kommentarer

2 svar till “Filmbranschens nya taktik”

 • Håkan »
  2007-09-09 @ 22:08

  Detta har de haft i vissa andra filmer med. Som ”Varannan vecka” med Felix Herngren.
  Tror de började detta i början av 2006 eller senare.

  Det är bra att det informerar men jag gör som jag alltid gjort. Laddar ner en film, om den är bra köper jag den.

  Svara
  • Jens Törnell »
   2007-09-09 @ 22:09

   När de började med detta vet jag inte men det kan säkert stämma att det var redan förra året.

   Jag håller helt med dig att man ska köpa de filmer som är bra och de som inte är bra ska man låta bli. :)

   Svara

Lämna en kommentar