Pingvindräkt på företag

2007-08-31 @ 21:01

Många företag inom IT-branschen har en policy där de anställda ska ha skjorta och finbyxor. Denna dresscode är givetvis till för att företagen ska utstråla seriösitet och neutralisera de budskap som en alternativ klädsel sänder ut till kunderna.

Google är ett företag som bryter mot detta vilket kan läsas på IDG . Hur kan de göra så utan att förlora stämpeln för att vara seriösa? Jo, för att de är så pass stora. Folk vet redan vad Google är och hur stora de är.

Andra företag som inte heller brukar ha så hårda krav på dresscode är små företag. De kanske har en kundkrets som baserar sig på släkt och vänner, alternativt anser sig som ett familjärt företag med styrkan att ha en billig och personlig service.

Pingvindräkterna förekommer alltså främst hos medelstora och stora företag som har ambition att bli ännu större. Jättarna och småttingarna har i regel lite mer öppen klädpolicy.

Själv tycker jag bäst om valfri klädsel, så länge som man inte utstrålar budskap som skadar företaget. Vad tycker du?

Lämna en kommentar