Slipp telefonreklam med NIX

2007-08-01 @ 19:44

Trött på alla telefonförsäljare? Du kan sätta ”Ingen reklam tack!” för att slippa reklam med posten och faktiskt även stänga av telefonreklamen på ett lika enkelt sätt. Svaret heter NIX och är givetvis helt gratis.

NIX tillhandahåller en spärrlista som man kan medverka i. För att en telefonförsäljare ska få ringa, måste företaget först kontrollera så numret inte är registrerat hos NIX.

För att spärra sin telefon mot reklam ringer man det telefonnummer som står på NIX hemsida och knappar in svar på det som efterfrågas. När detta är gjort ska man sedan göra en liknande process några dagar efter, bara för att vara säker på att det inte ska ha varit grannen som smugit sig in, lånat telefonen och avaktiverat telefonreklamen åt dig. =)

I tre år är man med på spärrlistan. Vill man sedan fortsätta att vara med, får man registrera sig på nytt. Det kan ta någon månad innan alla telefonförsäljare har uppdaterat sina telefonlistor och därav kan telefonen fortsätta ringa yttligare en tid efter registrering.

Jag är registrerad och tycker det fungerar mycket bra. Innan hade jag många telefonförsäljare i luren, nu inga alls, vilket jag är förvånad över. Jag väntade mig att några skulle slinka igenom iallafall.

NIX spärrlista får av mig toppbetyg, då det helt lever upp till mina förhoppningar.

RSS-feed för kommentarer

3 svar till “Slipp telefonreklam med NIX”

 • Daniel »
  2011-06-17 @ 12:23

  Eftersom alla de stora säljbolagen har egna databaser för kundkontakter som har NIX registret en väldigt liten påverkan på detta.

  • Said Kaettman
   2012-02-11 @ 19:51

   Vill ej ha reklam pårignar på dessa nr. Tack

   • admin »
    2012-04-09 @ 13:42

    Jag är inte NIX.