Snap – innovativ bildsök

2007-07-29 @ 17:48

Vad använder du för sökverktyg när du ska hitta bilder av olika slag? Google bildsök? Snap bildsök är en pigg uppstickare som på många sätt slår sina konkurrenter.

Fördelen är bland annat att den fortfarande läser in förhandsvisningsbilder även när gallerisidan är full. Det gör att de flesta bilderna redan är inladdade när du går till nästa sida vilket minimerar väntetiden.

Sidan läses aldrig om när man går till nästa sida utan man har en synlig effekt där man ser att bilderna far iväg, vilket gör att det hela känns mer användarvänligt. Inte heller när man klickat på en bild behöver sidan läsas om utan bilden visas till höger om galleriet. Har man en mus med scroll-hjul kan man använda det för att på så vis scrolla sig igenom bildgalleriet.

Givetvis finns de vanliga funktionerna som att filtrera på olika bildstorlekar och möjlighet att surfa barnsäkert (safe search). En spännande funktion är att man kan välja om man vill filtrera på om bilderna ska vara i färg eller i svartvitt. I framtiden hoppas jag på möjligheten att kunna välja bilder med mycket t ex blåton samt att kunna ställa in det procentuellt.

Lämna en kommentar