Gratis favicon, konvertering i webbläsaren

2007-07-28 @ 17:36

En favicon är den ikon som visas brevid webbtiteln i adressfältet. För att skapa en favicon kan man använda vilket bildbehandlingsprogram som helst. Spara filen i GIF eller PNG-format då de har stöd för transparenta bakgrunder och är mest lämpliga. Se till att ikonen du skapar är kvadratisk, då den ska sparas i 16 x 16 pixlar / punkter.

Många bildbehandlingsprogram har inte stöd för att spara i ICO-format och det kan ta tid att hitta något bra gratisprogram som kan konvertera bilder till ICO. Då är det tur att webben finns. Det finns många gratis webbtjänster, utan registrering som gör konverteringen åt dig.

FavIcon from Pics

Tjänsten jag använder heter FavIcon from Pics. Man väljer den bild man vill använda och klickar sedan på ”Generate favIcon.ico”. Då får man se en förhandsvisning och är man nöjd väljer man ”Download FavIcon”.

Skulle tjänsten ligga nere så fungerar Dynamic Drive – FavIcon Generator nästan lika bra.

Kommentarer är avstängt.