E-mind

2007-07-07 @ 20:38

E-mind arbetade med sökmotoroptimering, webbproduktion, analysverktyg och webbutiker. Av ca 200 ansökningar blev jag anställd som webbdesigner på E-mind i Kalmar.

Anställd: 2007-03-15 – 2007-07-20

Webbutiker

Min huvudsakliga arbetsuppgift var att skapa grafiska mallar till våra webbutiker. Det blev även en hel del programmerande eftersom systemet inte var speciellt genomtänkt ur grafisk synpunkt. Förutom att skapa färdiga mallar skapade jag även unik design för vissa kunder.

Webbproduktion

e-mind webbutik

Webbproduktion var en tjänst som växte fram under min tid på E-mind vilket var något som jag arbetade med. Jag lärde mig att programmera webbplatser för CMS (Content Management System) som WordPress och Joomla. WordPress är för mig ett underbart verktyg att arbeta med. Joomla är långt ifrån underbart.

Konkurs

På grund av flera olyckliga omständigheter gick E-mind i konkurs. Alla vi tre tekniker som arbetade på E-mind fick sedan direkt arbete på MediaAnalys, konkurrenten inom sökmotoroptimering.

Sammanfattning

Jag upplevde arbetet som mycket kreativt och stimulerande för min grafiska förmåga men också lärorikt både vad det gäller sökmotoroptimering och PHP-programmering. Sökmotoroptimering var något jag aldrig hade sysslat med tidigare.

Bilden till höger skapade jag under min tid på E-mind.

Kommentarer är avstängt.